Antibakteriyel Halı

Alerjik bünyeye sahip insanların tozlara karşı hassasiyetlikleri vardır. Solunum sorunları ve alerjik rinit oluşmaktadır. Özellikle halı tozlarını (ev akarları) karşı alerjisi varsa evde zaman geçirmek çekilmez hal alabilir. Çünkü halılar kendi başına toz üreten ve toz toplayan bir yapısı vardır. Bu nedenle eğer ev tozlarına karşı alerjiniz varsa halının bulunduğu ortamda veya tozlu bir ortamda sürekli burun çekmek, geniz akıntısı, alerjik rinit, gözlerde yanma vs gibi tipik alerji belirtileri baş gösterir. Bu durum sadece halılardan oluşmaz toz tutan tüm eşyalar aynı sınıfta değerlendirilebilir. Örnek olarak tertemiz eviniz var, yerler temiz, duvarlar temiz, perdeler yıkanmış, tozlar alınmış ama evde eski tip bir televizyon var ve içi tozlu ise bu bile alerjen madde olarak değerlendirilebilir.

Alerjiden kurtulmanın tek yolu ilaç ve alerjen maddeye maruz kalmasıdır. Bu nedenler eğer böyle bir rahatsızlığınız varsa işe önce halılardan başlamalısınız. Bazıları önlem olarak halıları kalmayı düşünse de bu tamamen yanlıştır. Öncelikli olarak antibakteriyel halı tercih edilmelidir. Çünkü halısız olmaktansa tozları çekip alerjen etkisini azaltan ve toz yaymayan antibakteriyel halılar tercih edilmesi daha faydalıdır. Çünkü halılar toz üretmenin yanısıra etraftaki tozları da toplar. Halısız ortamda bu tozlar havada kalmaktadır. Ancak antibakteriyel halı tercih ettiğiniz de bu tozların sağlığınıza etkisi minimize edilmiş olacaktır.

Günümüz teknolojisiyle artık halılar sadece dekorasyon amaçlı kullanılmamaktadır. Isı yalıtımı, ses yalıtımı, görsellik ve şimdi de antibakteriyel özelliği ile alerjenlere karşı önlem almak için kullanılmaktadır. Özellikle çocuklarda toz alerji varsa evdeki alınacak önlemler biri de çocuk odası halısının Antibakteriyel Halı değişimidir.

Antibakteriyel Halı Markaları

Teknolojinin gelişmesiyle artık her marka rahatlıkla antibakteriyel halı üretimi yapabilmektedir. Yakın geçmişte halı üretimi için el dokuma tezgahları kullanılıyordu. Ancak şuan tüm halı markaları artık makine ile seri üretimyapabilmektedir. Ve ayrıca ipliğe ve halıya ek özellikler katılmıştır. Nano teknolojisi ve antibakteriyel özellikleri rahatlıkla uygulanmaktadır. Antibakteriyel halı markaları sitemizde mevcuttur. Eğer alerjik bünyeye sahip iseniz sitemizden Saray Antibakteriyel Halı, Kaşmir Antibakteriyel Halı ve Angora Antibakteriyel Halı markalarından birini tercih edebilirsiniz. Veya aşağıdaörnek antibakteriyel halı markalarına ait bazı halılar yer almaktadır.